Fi Se flag Uk flag Ee flag Ru flag
  • Suomi on
  • Eesti off

Ptarmigan is no longer operating in Helsinki.

Ptarmigan existed as a project space in Vallila from 2009-2011 and a mobile curatorial/creative platfom until 2014. We no longer exist as an organised collective, but this website will continue to serve as an archive of the activities produced as Ptarmigan during these years.

Some of the people who were involved with Ptarmigan are now operating Temporary.

Perfhop horse   man
Ptarmigan residenssissä Esitystaiteen Keskuksessa
residency
07 heinäkuu 2012 00:00 - 27 heinäkuu 2012 00:00
part of project: perfhop

Ptarmigan ry kehittää residenssijaksonsa aikana perfhopin konseptia. Perfhop on yhdistyksen perustama performanssi-klubi, joka on juuri aloittanut toimintansa. Perfhop tutkii ennen kaikkea sitä kuinka henkilökohtaiset harjoitteet voivat kehittyä, kun ne tehdään kollektiivisesti, jaetussa tilassa.

Perfhop on myös ryhmä, joka kokoontuu säännöllisesti tutkimaan sellaisia ideoita, toimintaa, eleitä, ääniä ja sanoja, jotka voisivat mahdollisesti näyttää/kuulua/tuntua siltä mitä performanssiksi tai esitystaiteeksi määritellään. Perfhopin ydinryhmä ohjaa residenssijakson rakennetta ja järjestää yleisölle avoimia tapahtumia, joihin voi tulla testaamaan performanssi-ideoitaan rakentavassa ympäristössä. Jakson aikana ryhmä järjestää myös kaksi julkista keskustelu- ja esitystapahtumaa.

Ptarmigan ry kehittää projekteja, jotka saavat muotonsa perinteisten areenoiden ulkopuolella ja etsii mahdollisuuksia skenaarioille, jotka ovat sekä rohkeita että haastavia.

Työrhymä: Sari TM Kivinen, John W. Fail, Marek Pluciennik, KatariinaMylläri, Baaba Jakeh & Iivi Meltaus (+ more to be confirmed)