Ptarmigan is no longer operating in Helsinki.

Ptarmigan existed as a project space in Vallila from 2009-2011 and a mobile curatorial/creative platform until 2014. We no longer exist as an organised collective, but this website will continue to serve as an archive of the activities produced as/at Ptarmigan during these years.

Lal Lal Lal Festival
19 syyskuu 2010 00:00
presented by Mental Alaska

DOLPHINS INTO THE FUTURE (BEL)
VOM GRILL (BEL)
TEEMU MANNINEN
PEKKO KÄPPI
JARSE

+ DJ JOHN FAIL + DJ TBC

Klo 16-22 Liput 8e / 6e Mental Alaskan jäsenille

Neljäs vuosittainen LAL LAL LAL-festivaali lähestyy! Tällä kertaa tapahtuma on kaksipäiväinen. Kotimaisten nimien lisäksi festivaaleille saapuu kolme belgialaista ja yksi yhdysvaltalainen artisti.

Lauantain konsertin pääesiintyjä DUCKTAILS on yhtä kuin yhdysvaltalainen "international playboy" Matt Mondanile.
MM on monille tuttu myös indieihme Real Estaten riveistä. Ducktailsin musiikki on trooppisen sumeaa, lähes nestemäistä. Ducktails on niputettu osaksi "hypnagogista" genreä mm. The Skatersin kanssa. Havaijipaidat valmiiksi!

Sunnuntain klubilla esiintyvä belgialainen DOLPHINS INTO THE FUTURE puolestaan lähestyy tyylipuhdasta new age-musiikkia. DITF on vuosikausia hyperaktiivisesti musiikkia tehneen ja julkaisseen Lieven Martensin pitkäikäisin projekti, jonka myötä hän on sukeltanut yhä syvemmälle delfiinien ja valaiden maailmaan.

Kolmas belgialainen vieras on improvisoidun ja kokeellisen musiikin kauhukakara, monitaiteilija Dennis Tyfus.
Tyfuksen tuotanto on hämmentävän laaja. Vuosikaudet hän on julkaissut musiikkia Ultra Eczema-levymerkillään, suunnitellut ja silkkipainanut levynkansia ja julisteita itselleen ja muille, järjestänyt konsertteja Antwerpenissä sekä ylipäänsä herättänyt yleistä pahennusta eri puolilla maailmaa. Viime aikoina Tyfus on alkanut esiintyä soolona VOM GRILL-nimen alla. Enimmäkseen ihmisäänellä leikkivä VG voi tarjota livetilanteessa mitä tahansa, mikään rima ei ole Tyfukselle tarpeeksi matala.

PEKKO KÄPPI on jouhikonsoittaja ja etnomusikologi. Käpin musiikissa yhdistyvät perinnetietoinen soittotaito ja innokas kokeellisuus. Hän on myös mainio tarinankertoja, joka aina avaa numeroidensa kiehtovat taustat. Käppi löytää jouhikostaan aina uusia ulottuvuuksia. Viimeisimmällä levyllään "Vuonna 86" hänen jouhikkonsa raaka särösointi luo mielikuvia arkaaisesta noisesta.

JARSE on tuttu analogisyntetisaattoribändi Shogun Kunitokin riveistä. Myös hänen soolotuotantonsa on hatunnosto elektronisen musiikin pioneereille. Jarsen musiikissa on kaikuja mm. Terry Rileyn hypnoottisista ja intiimeistä pulputuksista ja Delia Derbyshiren kiehtovista elektronisista miniatyyreista. Jarse ei kuitenkaan jää imitoimaan mennyttä, vaan tempaa mukaansa olohuonepsykedelian miellyttävään mutta arvaamattomaan maailmaan.

Runoilija TEEMU MANNINEN oksentaa suuhunsa pienen vaaleanpunaisen mustekalan, kasan kvanttimekaanisia bikineitä ja kukkivan palasen Ben Affleckin jauhettua sydäntä.