Ptarmigan is no longer operating in Helsinki.

Ptarmigan existed as a project space in Vallila from 2009-2011 and a mobile curatorial/creative platform until 2014. We no longer exist as an organised collective, but this website will continue to serve as an archive of the activities produced as/at Ptarmigan during these years.

Dimanche Rouge -festivaalin "warm up" -tapahtuma
Performance Festival
15 lokakuu 2013 00:00 18:00-21:00
Featuring artist: Karl Larsson
del av projektet: Guesting

Tervetuloa Dimanche Rouge Estonia-Finland-France -festivaalin "warm up" -tapahtumaan!

Illan ohjelmaan kuuluvat MUU ry:n tuottamat Performance Voyage 3 ja Performanssiportfolio 2013 -videoprojektit, sekä Sari Kivisen koordinoimat performanssit ja taiteilijaesittelyt. Illan esiintyviä taiteilijoita ovat Janet Meaney (Australia), Raul Rajangu (Viro), Sandra Jogeva (Viro), Nicole Rechsteiner (Sveitsi) ja Karl Larsson (Ruotsi).

PERFORMANCE VOYAGE 3 esittelee videoperformansseja 12 taiteilijalta ja taiteilijaryhmältä. Kokoelma on valikoitu kansainvälisen avoimen haun pohjalta. Juryn jäseniä olivat taiteilija Helinä Hukkataival, Timo Soppela ja Suomen Taiteilijaseuran näyttelykoordinaattori Marketta Tuomainen. Performance Voyage 3 -taiteilijat ovat Annette Arlander, Filippo Berta (Italia), Trine Hylander Friis (Norja), Essi Kausalainen, Mikey McParlane & Michael Mallis (USA), Maria Nikiforaki (Kreikka), Anna Nykyri, Andreas Pashias (Kypros), Dana Sederowsky (Ruotsi), Surya Tüchler (Saksa), Tracy Valcarcel (Kanada) ja Eero Yli-Vakkuri.

PERFORMANSSIPORTFOLIO 2013 -projekti on uusi tapa esitellä performanssitaiteilijoiden tuotantoa. MUU on tuottanut viidelle taiteilijalle sekä suomen- että englanninkieliset DVD-kokoelmat, jotka sisältävät taiteilijan tuotannon esittelyn lisäksi taiteilijan videohaastattelun, sekä runsaasti kuva- ja tekstimateriaalia. DVD-ROM -kansiosta löytyy ladattavia tiedostoja. DVD-portfoliot ovat saatavilla instituutioiden, kuraattoreiden ja festivaalien käyttöön. Portfoliot ovat olleet esillä vuoden 2013 aikana niin taidemessuilla (Tukholma), gallerianäyttelynä (Tromssa, Norja) kuin myös screening-tilaisuutena (Kiasma nykytaiteen museo). Taiteilijat ovat Anja Helminen, Helinä Hukkataival, Varpu Lukka, Hannele Romppanen ja Taina Valkonen.

Projektitila PTARMIGAN aloitti toimintansa Helsingissä vuonna 2009. Keväällä 2011 avattiin Ptarmiganin toinen tila Tallinnan vanhaan kaupunkiin. Ptarmigan on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka edistää uutta luovia taideprojekteja. Ptarmigan tarjoaa tilan rohkeille ja haastaville hankkeille esimerkiksi performanssin, kuvataiteiden, äänen ja interaktiivisen taiteen alalla.

DIMANCHE ROUGE on Pariisissa toimiva järjestö, joka on omistautunut kokeellisen esitystaiteen edistämiseen. Dimanche Rouge festivaalin (17.-20.10.2013 Suomessa, Virossa ja Ranskassa) ohjelma koostuu kokeellisista performansseista sisältäen muun muassa performanssitaidetta, audiovisuaalista taidetta, multimediaa, tanssia sekä äänitaidetta. Ohjelman on koonnut Dimanche Rouge yhteistyössä Ptarmigan ry:n, Art Container/Culture Factory Polymerin ja Le Generateur/Frasqin kanssa.

Ptarmigan: http://ptarmigan.ee
MUU ry: http://www.muu.fi
Dimanche Rouge: http://www.dimancherouge.org


Photos