Ptarmigan is no longer operating in Helsinki.

Ptarmigan existed as a project space in Vallila from 2009-2011 and a mobile curatorial/creative platform until 2014. We no longer exist as an organised collective, but this website will continue to serve as an archive of the activities produced as/at Ptarmigan during these years.

Ilia Belorukov, Topias Tiheäsalo, Taneli Tuominen, Varropas; closing for Model Court
music : experimental
22 huhtikuu 2010 00:00

klo 20-23

Featuring artist: Model Court: Sidsel Meineche Hansen, Lawrence Abu Hamdan, Lorenzo Pezzani and Oliver Rees

Ilia Belorukov (s. 1987) on pietarilainen saksofonisti, joka esiintyy sekä soolo- että yhtyemuusikkona free jazzin, vapaan improvisaation ja noisen suunnalla. Ilia on nuoresta iästä huolimatta vakiinnuttanut paikkansa Venäjän kokeellisen musiikin kentällä. Viimeisen parin vuoden aikana häneltä on ilmestynyt pitkälti toistakymmentä julkaisua, joiden äänityksestä ja jakelusta hän pääosin vastaa itse. Ilia vieraili Suomessa ensi kertaa viime kesänä, jolloin hän soitti konsertteja Turussa, Tampereella ja Helsingissä.

Turkulainen Topias Tiheäsalo (s. 1978) on improvisoituun musiikkiin keskittyvä kitaristi. Kuluneen vuosikymmenen aikana hän on soittanut kotimaisessa vapaan musiikin skenessä erinäisissä kokoonpanoissa, mutta pääosin hänet tunnetaan sooloesityksistään. Helsinkiläinen Tyyfus-levymerkki julkaisi näitä sooloja levyllisen nimellä Eyes of a Dead Lamb vuonna 2007.