Ptarmigan is no longer operating in Helsinki.

Ptarmigan existed as a project space in Vallila from 2009-2011 and a mobile curatorial/creative platform until 2014. We no longer exist as an organised collective, but this website will continue to serve as an archive of the activities produced as/at Ptarmigan during these years.

Svamp Helsinki, Syyskuu 2011
workshop : sound : improvisation : music
15 syyskuu 2011 00:00 klo 18:00 - 20:00
del av projektet: Svamp
presented by Äänen Lumo

Svamp on kuukausittaisesti järjestettävä musiikillisen improvisaation työpaja, joka järjestetään yhteistyössä Ptarmiganin ja Äänen Lumon kanssa. Siihen ei liity rahaa tai muitakaan velvoitteita - vain äänten ja ihmisten välisiä suhteita. Svamp-tapaamiset saattavat vaihdella vapaasta ryhmäimprovisaatiosta ohjatumpiin harjoituksiin tai peleihin. Liittyäksesi mukaan sinun ei tarvitse olla ammattilainen tai muusikko - soittamiseen tarvitaan ennenkaikkea kiinnostusta ääneen, avointa mieltä ja valmiutta kuunnella.

Workshop on kaikille avoin - tuo mukanasi jotain, jolla voit tehdä ääntä (akustinen tai elektroninen soitin, ihmisääni, esineitä tai laitteita tms). Tapaamme ensi viikon torstaina klo 18 XL Art Spacessa, joka toimii Kaisaniemessä Indian Summer -vaatekaupan yhteydessä. Tila on melko pieni ja äänentasot on syytä pitää kohtuullisina, joten vältä suuria tai erityisen kovaäänisiä soittimia. Soittimen on myös syytä olla omavarainen, sillä paikalla tuskin on juurikaan laitteistoa.