Ptarmigan is no longer operating in Helsinki.

Ptarmigan existed as a project space in Vallila from 2009-2011 and a mobile curatorial/creative platform until 2014. We no longer exist as an organised collective, but this website will continue to serve as an archive of the activities produced as/at Ptarmigan during these years.

Mental Alaska : Hallitus Lavalla 2009
music : experimental
31 heinäkuu 2009 00:00

doors 1800, showtime 1900

presented by Mental Alaska

Mental Alaska on ollut rekisteröitynyt yhdistys vuoden 2009 keväästä lähtien. Heti virallistamisen jälkeen oli edessä suuri voimainponnistus, 10-vuotisjuhlakonsertti jonka pääesiintyjäksi kutsuttiin Ranskasta Ghedalia Tazartes. Nyt kun tuon huikeasti onnistuneen tapahtuman jäljiltä ovat laineet laantuneet, on tullut aika tarjota jäsenille ja muillekin kiinnostuneille välähdys Mental Alaskan hallituksen jäsenten mielenliikkeistä! Tässä historiallisessa tapahtumassa nousevat nimittäin lavalle soolokeikkojen merkeissä puheenjohtaja, sihteeri sekä rahastonhoitaja.

Rahastonhoitaja Roope Eronen eli NUSLUX on hioutunut muutamassa vuodessa suvereenin varmaksi vesilasien, oikosulkujen ja nyttemmin myös hedelmien soinnin hallitsijaksi. Nusluxin show näyttää vinhalta ja kuulostaa hillittömältä, kyseessä on siis kerrassaan kokonaisvaltainen paketti joka saa yleisön vääjäämättä tanssimaan ja hymyilemään! Nuslux esiintyy tänä vuonna myös Flow-festivaalien kokeellisen musiikin lavalla!

Sihteeri esiintyy nimellä REIJO PAMI. Pamin lähestymistapa edustaa usein "found sound"-perinnettä, hyödyntäen äänilähteinä arkisia tai hyljättyjä esineitä. Pamin live-esiintyminen saattaa muodostua vaikkapa sähkökitaralla ja sähköhammasharjalla toteutetusta armottomasta ja sitkeästä äänimassasta. Tai sitten saamme kuulla vain leikkisän typerää ihmisääntä. Pami on osa underground-musiikin superkokoonpanoa The Puke Eaters, yhdessä Jan Anderzenin ja Chris Corsanon kanssa.

AMON DÜDE puolestaan on puheenjohtaja Arttu Partisen alter ego. Amon Düde yhdistelee sulatettuja gamelan-rytmejä, plunderoituja free jazz-nauhoja, David Hasselhoffin räbäytystä sekä sattumanvaraisia kasetteja liverummutukseen. Lopputuloksena on slap stick-improvisaatiota. Artisti yrittää epätoivoisesti pysyä mukana käsittelemiensä kasettien perässä, ja aina kun on ne saavuttamassa, jokin muuttuu ratkaisevasti. Kaiken rimpuilun seasta kirkastuu hetkittäin kurdimusiikista lainattu tanssibiitti tai sitten kaikki keskeytyy laitteiden leviämiseen.

€5; €4 with Mental Alaska membership card


Photos